0

Váš košík je prázdný

Sušička Potravin Luvele Express | 400w | Včetně 6 táců 1.060,00 Kč 1.605,00 Kč
Náhled
Vložky na ovocné pásky pro Luvele Express | Sada 3 460,00 Kč
Náhled
Nelepící Vložky pro Luvele Express | Sada 3 460,00 Kč
Náhled
Náhradní Tácy Luvele Expres | Sada 3 515,00 Kč
Náhled
Sušička Potravin Luvele Flow | 250w | Včetně 5 táců 745,00 Kč 1.170,00 Kč
Náhled
Nelepící Vložky pro Luvele Flow | Sada 3 405,00 Kč
Náhled
Náhradní Tácy Luvele Flow | Sada 3 460,00 Kč
Náhled

Při sušení potravin mohou sušičky být zapnuté opravdu dlouhou dobu, tím pádem si chcete být jistí, že jsou na svou práci připravené. Sušičky Luvele  jsou designované s prémiovými materiály a funkčností. Naše produkty jsou nejvýkonnější domácí sušičky na trhu. Jsou vyrobeny z neprůhledné polypropylénové hmoty, bez BPA, ftalátů a plastifikátorů Garantovaně se nebudou rozpouštět.

Motory našich sušiček jsou důkladně testovány a jsou designovány pro vyšší teplotu 75 °C, což je podle FSIS (Inspekční služba pro bezpečnost potravin zemědělství v USA) doporučená teplota pro předcházení jakékoli možné nemoci jako salmonela nebo E. coli.

Co je sušička potravin?

Sušička potravin je přístroj, který odstraní vlhkost z potravin a tím konzervuje a prodlouží jejich životnost. Sušička používá zdroj tepla a průchod vzduchu pro snížení obsahu vody v potravinách, které je obvykle vysoké množství, v ovoci a zelenině 80% až 95% a v mase 50% až 75%.  Odebráním vlkhosti z potravin se zabraňuje růstu bakterií a zkažení a zároveň snižuje hmotnost.

Jak to funguje?

Sušičky se obvykle skládají z nahřívacího tělesa, větráku, vzduchovými ventily pro cirkulaci a tácy na které se pokládájí potraviny. Všechny tyto elementy pracují společně za konstantní teploty a adekvátní cirkulací vzduchu dokud jídlo není vysušené do formy, kde obsah vody je podstatně nižší, nejčastěji méně jak 20%.

Většina potravin je vysušených za teplot kolem 54 °C, v případě masa vysušeného do trhaného masa (meat jerky) je nutné sušit kolem  teploty 68 °C, nebo před konzumací ohřát na tuto teplotu pro obranu vůči patogenům, které mohou být v mase.

Kdo by měl používat sušičky?

  • Kdokoli, kdo má rád sušené potraviny a chce zkusit, jak to chutná doopravdy.
  • Majitelé restaurací, šéfkuchaři, a profesionálové v pohostinství.
  • Ideální pokud máte pocit, že plýtváte jídlem a chcete začít šetřit.

Odběr novinek